woensdag 2 januari 2013

De eerste van 2013

Plaats: Gieten-Borger
Lengte van de route: De route heeft een lengte van 23,9 kilometer.

De eerste route van 2013 is een Mountain Bike Route dus een modderige route, maar vaak ook leuk om te lopen. Henk heeft de route gevonden en ach het Nije Hemelriek is lekker dichtbij de afstand goed te doen. Genoeg redenen om de route eens te lopen en de extra caloriƫn er af te lopen. Om 9:00 uur afgesproken bij Frits en daar een bakkie of 2 gedaan en in de auto om daar op pad te gaan.
In deze omgeving hebben we wel vaker gewandeld, maar het gebied is zo groot, dat er wel paden lopen die nieuw zijn voor ons en anders maar niet. Het nadeel van een dergelijke route is dat de paden zo kapot zijn gereden en daarom moeilijker begaanbaar. Als ervaren stappers en Wampex kilometers in de benen schrikken uiteindelijk nergens voor.
Een momentje was toch even schrikken toen Frits plots struikelde over iets, maar de bikkel staat gewoon weer op en vervolgt gewoon zijn weg. De zon deed flink z'n best en maakte het nog plezieriger om te wandelen. Onderweg ook nog de plannen voor een route in Nepal te wandelen, ach waar je het al niet over kan hebben. Toch redelijk serieus, maar het staat niet voor dit jaar op de agenda. We zien wel, maar je kunt rustig jezelf aanmelden wanneer je ook belangstelling hebt.
Na de gevoelsafstand van 30 kilometer hebben nog een bakkie met appelgebak gedaan in het cafe bij het Hemelriek. De waardering een 6,5 voor de huisgemaakte appelgebak.