maandag 14 november 2016

Hoenderloo - Ruurlo

11 -13 november 2016 stond al weken genoteerd in de agenda voor het trekvogelpad. De laatste keer was begin januari 2015 dus hoogtijd om weer een weekendje af te spreken. Op het programma staat 60 kilometer, 15, 25 en 20 kilometer en dan resteren nog 60 kilometer tot het eindpunt. Er zijn wat aanpassingen in de route aangebracht en wat langer gemaakt. Het eindpunt ligt nu in Enschede.
Dit weekend ligt het eindpunt bij huize Ruurlo. Ik moet nog even vermelden dat Jacob dit weekend ook heeft meegelopen en moet zeggen dat het best gezellig was dat hij erbij was. Daarover vooraf totaal geen twijfel, gelukkig heeft hij beloofd om het laatste trekvogelpad-weekend ook mee te gaan.
Vrijdag om 10 uur verzamelen bij van der Valk in Spier en op weg naar de watervallen bij Loenen om daar een auto te parkeren. Dan op weg naar het startpunt in Hoenderloo. (Gezellig knus met 3 man op de achterbank).
Het is lekker wandelweer en eindelijk volgen we het spoor van het trekvogelpad. Nog volop blad aan de bomen, die zich mooi laten kleuren door de zon. Beter hebben wij het niet kunnen krijgen. De hele route door het bos (Spelderholt, Varenna) en over het hoogste punt van het trekvogelpad, namelijk de Schenkenshul. De route steekt de grote stuwwal over van de oostelijke Veluwe. Mooie foto momenten van de vergezichten, prachtig allemaal. Onderweg veel bijpraten over lopende en nieuwe  ontwikkelingen. De tijd vloog voorbij en voor wij het in de gaten hadden, waren we alweer bij de watervallen en even later bij de auto. Eerst weer even met z'n 5n in de auto om de andere te halen.
Mooi huisje op het vakantiepark en de bedden waren vlot verdeeld. Ik weet niet precies hoe de verdeling plaats vond, maar een belangrijke was wel het snurken.
Boodschappen gedaan bij de Spar en Henk en Frits hebben een heerlijke maaltijd voor gemaakt. Voor het eten even wat drinken en proosten op het trekvogelpadweekend.
De volgende beide dagen lopen via Brummen, Bronkhorst, Vorden uiteindelijk naar Ruurlo. Veel mooie kasten van huizen zien wij onderweg. Ook het eindpunt Huize Ruurlo is mooi, ondanks dat het deels in de stijgers staat. Weer een prachtig en zeker een gezellig wandelweekend achter ons en rest ons nog 60 kilometer tot Enschede.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten