zaterdag 13 september 2014

Met oud collega op stap


Ananias en ik hadden al lang het plan om samen eens te gaan wandelen en eens bij te praten. Steeds is er wat tussen gekomen, maar vandaag eindelijk dat het beide past. Woord bij daad en op pad door de bossen en heidevelden van Hooghalen. Mooi gebied en we hadden er prachtig weer erbij. Volop zonen een licht briesje. Hij liet zich brengen door Maartje in de mooie cabrio. Heuptas om Gps aan en op pad. Voor Ananias begon het gelijk met een jeugdherinnering namelijke de camping waar zijn grootouders altijd hebben gekampeerd. Nu is het een luxe bungalowpark maar de ingang was kennelijk niet veel veranderd, want de herkenning kwam snel.
Vervolgens flink bijpraten over veel dingen en vooral over werk. Hij heeft uitgelegd waarom hij toch uiteindelijk voor ontslag heeft gekozen en een stap met nieuwe kansen. Wel het besef dat het niet eenvoudig zal worden, maar gaande weg heeft hij de opties die inmiddels openstaan genoemd. Die zien er positief uit en grote kans dat 1 van beide succesvol wordt. Ik hoop het voor hem. Zelf heb ik enkele opties openstaan, maar even afwachten en niet te vroeg juichen. Onderweg kwam steeds weer de monstertocht die hij heeft afgelegd. Ruinerwold - Rome op de fietse  :) Wel een hele tocht hoor en ja er lopen vele wegen naar Rome, maar vind de juiste maar eens op fiets.
Vandaag was het pad niet altijd even duidelijk en hebben ook gewoon door bijna onbegaanbare stukken ons een weg moeten banen. Het had wel wat hoor, maar wel erg zwaar. In de buurt van het Heuvingerzand nog laten zien hoe mijn wandelsessie er globaal er uitzien. Was leuk en heeft Ananias nu een indruk en heeft even kort inzicht gekregen in deze vorm van coachen.
Op het laatste stuk komt Ananias met een prachtig voorstel om ff samen een pizza te gaan eten. Heerlijk op het terras gezeten en genoten van een overheerlijke pizza en laten bedienen door Vera (basketbalster). Al met al genoten afgelopen middag. Nadat ik Ananias heb afgezet bij zijn ouders ben ik nog even bij Meindert en Ina (en Ivo) langs geweest en kort bijgepraat.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten