woensdag 17 juli 2013

De eerste 'Loop van de Reest' heftig....

17-7-2013 de eerste keer dat de stappers compleet op pad gaan, maar wel eentje die er heftig inslaat. Afgelopen zaterdag meld Frits dat hij weer thuis is en graag wil bijpraten. Ik loop met Menno een tocht in Gasselte, maar wij zien de mail wisseling toch langs komen. Ik vertel Menno dat ik al met Henk heb afgesproken om de woensdag te gaan stappen en dat het wellicht een mooie gelegenheid om dan gezamenlijk te gaan. Ik heb het nog niet uitgesproken en ja hoor Henk meldt hetzelfde. Route gezocht en om 9:00 afgesproken bij der Alte.
Het is goed om weer eens compleet te zijn. De eerste verhalen over de Compostella, maar ook de Mesa gaan al over de tafel. Om half tien in de auto en op weg naar het station van Hoogeveen (eindpunt) en vervolgens naar de carpoolplaats langs de N48 om daar te starten. Het beloofd een warme dag te worden, maar ik heb genoeg water bij me. Gaan we het talud af of gewoon over het pad. Dat laatste dus, want afkorten van de route doet een Zotte Stapper niet (volgens Henk). De toon is gezet en vooruit dan maar, want hij wil toch gelijk. Hij heeft het lastig genoeg op dit moment.
Grappig steeds nieuwe andere tweetallen en volgens mij vertelt ieder vele malen hetzelfde , maar dat kan de pret niet drukken. Bijpraten is het motto van vandaag kennelijk en geen andere. We doorkruizen het Steenberger-Oosterveld en echt genieten hoor. Prachtige omgeving en even later stappen we door Steenbergen. Rust is wat overheerst en we komen een stel tegen die de vakantie al fietsend doorbrengt. Nou ja daar is Drenthe uitermate geschikt voor. De zon doet flink zijn best om aan kracht te winnen, wat langzamerhand ook merkbaar is. Nagenoeg geen wind wat ik zelf jammer vind, maar de anderen waarschijnlijk niet. Als we dwars door een weiland zijn gewandeld komen we op de doorgaande weg. We lopen richting de A28 en daar gaan we onder door. Als we de weg verder vervolgen blijft het de "normale" weg en gezien het tijdstip toch redelijk wat verkeer.
We pauzeren bij Boschzicht en koffie, choco en een groot glas karnemelk voor mij. Groot was groot en erg lekker, die ober snapte het precies. Zeker de moeite waard om daar eens wat te drinken. Route 9 zit er zo'n beetje erop en beginnen we route 10 terug naar Hoogeveen.
De zon doet flink zijn best maar gelukkig lopen we niet in de volle zon steeds, dat zou vlak voor Hoogeveen zijn na Fluitenberg. Enkele fietsers vragen ons of we de weg kwijt zijn, want de Nijmeegse is ergens anders. Leuk maar we hebben ons antwoordt wel, namelijk we lopen een stukje extra. Via smalle weggetjes, bospaden, door het maïsveld komen we in Fluitenberg en dus in de buurt van Hoogeveen. Tja Fluitenberg laten we achter ons en komen in het open veld. Het "pad" door het weiland loopt richting de A28. Oh je telefoon en Miriam vraagt of ik een voorkeur heb voor een bepaalde T-shirt die ze via Whatsapp heeft gestuurd. Door de zon kan ik de afbeeldingen niet zien, maar vraag wat zij de mooiste vindt en die maar mee te nemen. Goede keuze ik ben er blij mee. Vlak voor de A28 steken we een pontonbrug en gaan op zoek naar een spooroversteekplaats. Flink stuk open, vooral omdat de vermoeidheid toeslaat en de zon de kracht opslurpt. Het water wordt warmer en minder lekker. Achter de bajes en het ziekenhuis langs komen we op ringweg die ons naar de P&R brengt. Een geslaagde dag, mooie tocht, maar iets te veel wegen met redelijk verkeer erop. Toch een mooie tocht. Gelukkig staat de auto er nog en moe maar voldaan toch weer op lijst bijgeschreven.
Menno verwisselt zijn wandelschoenen voor sandalen e niet eens zo'n raar plan.
Maar hij gaat op de hurken zitten en meld nog even dat het niet goed gaat. Niets aan de hand, nee tuurlijk je gaat voor je lol op de hurken en ziet ff niets meer. Toch in de auto, maar daar valt die bijna helemaal weg. Wow niet best, naar het ziekenhuis? Nee gaat wel, maar toch lekker gedaan en direct naar de spoedeisende hulp.

Mailtje Henk:
Mannen,
Menno is er nog. Rond 17.45 kwam de cardioloog: uit de testen kwam naar voren dat Menno heeft gehyperventileerd. Daarnaast gaf de ontstekingsindicator een enorme ontsteking aan (reg. waarde 4 was bij hem 180). Ze willen aantal aanvullende onderzoeken doen en hem misschien een nacht vasthouden. Toen ik om 18.30 wegging waren er longfoto's gemaakt, lag hij in het observatorium en was Froukje onderweg. Zijn jullie weer bij

Het mailtje van Menno:
Hoi, moet vannacht toch blijven. Urineonderzoek en foto's waren goed maar er is nog geen duidelijkheid over de onstekingswaarden. Blijf onder observatie vannacht, misschien word ik nog koortsig en morgen nieuw bloedonderzoek. Daarna komt om 9.00 uur de cardioloog weer langs..
Ondanks alles toch fijn gewandeld vandaag. Jullie allemaal bedankt voor de goede zorgen.
Het pilsje nemen we nog wel eens. Groetjes, Menno Hulshoff


Tenslotte meldt Frouk dat hart en longen goed zijn, morgen een bloedonderzoek en dan hopelijk naar huis.

Maar goed dat we niet geluisterd hebben en hij is in goede handen, maar mooier is dat hij morgen weer naar huis mag en vooral dat hij eindelijk eens weet wat er aan de hand is, want het blijkt niet voor het eerst te zijn.

Het venijn zit in de staart en dat kunnen je zeker wel zeggen. Mijn kuit is weer eens verbrand en ziet er heftig uit, maar voelt niet zo en hoef ook er niet voor naar het ziekenhuis. Nou nou wat dagje wandelen was dit, dat hadden we vooraf nooit kunnen bedenken. Totaal 23 km, maar ook voor donker thuis.