zaterdag 13 juli 2013

Gasselte 20 kilometer

Zaterdag 13-07-13 gewandeld in Gasselte (Drenthe). In de gemeente Oostermoer is feest en zoals ieder jaar en kennelijk wordt er ook een wandeltocht georganiseerd. Menno en ik hebben gekozen voor de 20 km gewoon voor ff tussendoor. Mooi weer, weinig wind lekker om te wandelen dus. Twee werkloze boys trekken door het Drentse landschap aan de voet van de Hondsrug en hebben over hoe het voelt. De pijn die het doet, waarvan de werkgever, baasjes geen weet van hebben hoe dat is.
Het aanmelden verloopt soepeltjes en we gaan op pad. De route staat goed aangegeven op 1 punt na. De pijl wijst naar links maar moest rechtdoor zijn. Gelukkig hadden we het snel door en gauw weer op het rechte pad. Menno nog niet lang terug van vakantie vertelt hoe mooi het was en hoe goed het kamperen in de tent is bevallen. Lange reis achter de rug en totaal ruim 4000 km op de teller. Het opzetten van de tent moet volgens mij nu een fluitje van een cent zijn.
Het landschap varieert en ook nu eigenlijk verveelt dat geen moment. Heide, bos, velden, hunebedden en boerenlandschap is wat we onderweg bewonderen. Verre uitzichten rustieke dorpjes en stilte want nauwelijks auto's, nagenoeg geen lawaai in het mooie Drenthe. Wat hebben we een geluk dat we in de mooiste provincie van Nederland wonen. We kletsen dus over de ervaringen van het verliezen van je baan, maar ook over de kansen er mogelijk liggen. Niet bij de pakken neer zitten, maar blik op de toekomst. Op 8,5 km ongeveer scoren we een kop koffie met natuurlijk appeltaart erbij. De score van de appeltaart is een 7. We genieten op het terras bij het boomkroonpad te Drouwen. Hey Steve do you remember how painfull it was :P. Niet voor iedereen duidelijk maar dat is niet erg, want er is een groepje die het wel snappen
Op het terras zitten andere wandelaars en die hebben het over de vierdaagse van Diever. Bij die 4daagse waren ook veel Belgen aanwezig. Nou ja dat was voor mij even flink op te scheppen over de Mesa mijn eerste vierdaagse in de Ardennen dit jaar. Nou betere PR kunnen ze niet ontvangen, namelijk ook over de IJzer vertelt. Het begint best wel weer te kriebelen, maar even overleggen met de mannen. Het was er wel gezellig en het leuke was ieder heeft zijn eigen redenen om te wandelen. Het wordt uiteindelijk een soort van verslaving en eentje die niet schadelijk is.
Tja de volgende 12 kilometer verliepen ook goed en het weer was prachtig. We liepen grote delen over het Drenthepad en ook hier waren veel wandelaars actief. Altijd herkenbaar aan het boekje in de hand en de heuptas of de rugzak. Maar grote stukken liepen we alleen onder begeleiding van de vogels. Onderweg krijgen we een mailtje van Frits die weer thuis is. Eindelijk na bijna twee maanden onder weg te zijn. Eerst op de fiets de Compostella en daarna nog wat vakantie om bij te komen waarschijnlijk. Hij deed een oproep om weer eens bij te praten. Gelijk maar afspreken om woensdag twee routes van "de loop van de Reest" te wandelen. Een strak plan.
We hebben alle aftakkingen van de andere afstanden gezien, maar nog niet die van de 25 kilometer en wij denken haast dat wij per ongeluk op die route zijn gekomen. Nee vlak voor de finish zien we de splitsing van de 25 kilometer. Aan het eind komt het toch nog goed en tevreden lopen we naar de finish om ons af te melden en de medaille in ontvangst te nemen. Bij Menno thuis drinken we nog eentje op de goede afloop. Weer 20 kilometer bijgeschreven en bedankt organisatie voor de mooie tocht die jullie hebben uitgezet.