donderdag 29 augustus 2013

Even tussendoor vanuit Vries ...



29-8-2013 tijd om weer eens de benen te strekken en samen met Henk een rondje vanuit zijn huis te lopen. Een strak plan en waarschijnlijk zouden we op zo'n 20 kilometer uitkomen, maar de werkelijke afstand bleek circa 25 kilometer, maar goed nog steeds voor donker thuis. Plus lekker gewandeld bij heerlijk weer en dat is ook altijd weer prettig.
We stappen om circa 10:30 de deur uit en lopen richting Zeijen. Mooie paden en we pakken de draad op als het over de verschillende gebeurtenissen gaat. Doordat ik een paar keer niet mee geweest loop ik wat achter, maar Henk praat me deze wandeling bij. Over het controleren van de routes voor het Drentslandschap en dat het wel een leuke bezigheid is, maar ook over de privé situatie van hem zelf.
Daar is ook veel gebeurd en voor we het weten lopen we door Zeijen. Ooit hebben we daar nog wat huizen bekeken, maar dat is alweer lang geleden. Voor de bocht rechts en dan het bosje in. Dit deel van de route is nieuw voor Henk, maar de aanwijzing van zijn vriendin was correct en een mooie toevoeging voor zijn route. Als we het bosje uitkomen, moeten we toch een stukje langs de doorgaande weg Zeijen - Norg, maar dat is nog wel te corrigeren.
We slaan rechts af richting het Hunebed en het Noordenveld. Bos en heidelandschap wisselen elkaar af en op een enkele fietser na is het erg rustig. Heerlijk en de zon wint nog steeds aan kracht. We gaan richting Peest en mogelijk dat de herberg daar open is, maar hoogstwaarschijnlijk niet. De verwachting komt uit en we lopen langs de doorgaande weg richting Norg om daar een pauze in te lassen. Koffie, twaalfuurtje staat op het menu en met een goedgevulde maag, gaan we verder om met deel twee van de route te beginnen. We proberen zo veel mogelijk parallel aan de weg van Norg naar Donderen te lopen, maar dat valt niet mee. Dan maar over het fietspad en thuis uitzoeken of er alternatieven zijn. Henk weet het voor dit moment niet en lopen we over het fietspad.
Dat is wel een lang stuk en  wel een beetje saai, dus straks op de kaart kijken of er alternatieven zijn. Bijna in Donderen slaan we af richting Vries en over ruilverkaveling weggetjes lopen we verder. Vries 3 kilometer, volgende afslag nog 2, langs de "oude" camping, dan nog 1 kilometer en ja hoor terug in Vries. Helemaal achterlangs van west naar oost lopen we met een boog om Vries. Ik weet waar vrienden van zijn dochters wonen en krijg een klein beetje over Vries te horen. Tja bij de basisschool krijg ik het record aantal jaren van 17 jaar te horen. Niet gering, maar goed het zij zo.
De weg oversteken en nog een binnendoortje en we zijn weet terug bij af.  Al met al een leuke route, maar er moet nog wel wat aan gespijkerd worden. Drenthe is toch een mooie provincie en het koude bier zakt er lekker in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten