woensdag 9 april 2014

Controleteam oppad



Dinsdag 8 april hebben de Zotte Stappers, nu vertegenwoordigd door Henk, Frits en Menno, de knapzakroute nummer 52 bij Gasselternijveen gecontroleerd voor het Drentse Landschap. Dit was net de dag dat het weer was omgeslagen. Kouder, stevige buien maar ook zon. We zijn natgeregend maar ook telkens weer drooggewaaid.
Startpunt was bij de Protestantse kerk in Gasselternijveen. Al snel gingen we Gasselternijveen uit en kwamen ons eerste obstakel tegen:

Onder het motto: “Dit is ons werkterrein” heeft dit ons niet tegen kunnen houden. Aan het eind van het pad kwamen we bij een aanwijzing waar verwezen werd naar een straatnaam. Alleen …. Geen straatnaam te bekennen. Onze eerste opmerking dus. Twee kilometer verder kwamen we het straatnaambord tegen maar stond het een kwartslag verkeerd gedraaid. De weg liep nog een kilometer door en dat stuk was tegen de harde wind in met ook veel regen. Daarna moesten we een zandweg op. Dit bleek een klinkerweg te moeten zijn en moesten we na 500 meter linksaf een camping op. Hier was de omschrijving van de route erg onduidelijk, zeker waar in de beschrijving “rechterkant” stond als plaats van de receptie terwijl dit toch al jaren de linkerkant is. Vanaf de camping gingen we het mooie Drouwenerzand op.

Een onbeschut stuk, waar het gelukkig grotendeels droog bleef. In de tijd waarin de routebeschrijving gemaakt is waren de meeste paden blijkbaar zandpaden maar in de loop van de tijd zijn dat meer graspaden dan wel verharde paden geworden.
 



Vóór het Drouwenerzand moesten we eerst nog de volgende hindernis nemen.
Een klein stukje omgelopen om de boom heen.
Blijkbaar zijn er sinds de routebeschrijving gemaakt werd wat extra driesprongen bijgekomen want waar de omschrijving van 2 driesprongen uitging hebben wij toch tenminste 4 geteld. Hoewel de omschrijving van de paden (zand/gras/verhard) niet altijd klopte en wij nog een stukje bos gehad hadden, kwamen we weer in de open vlakte, richting Gasselte en jawel, het begon in het open terrein weer te regenen.
In Gasselte wilden we wel even een kop koffie drinken maar langs de route was alleen pannenkoekenrestaurant ’t Moatie en deze was helaas dicht op dinsdag. Dan maar weer doorlopen. Gelukkig was het weer droog geworden. Vanuit Gasselte richting de N378 en die oversteken. Vanaf de Heetweg richting Kostvlies maar daar weer een beste bui, nu met de wind in de rug. Voorbij de golfbaan over de voormalige spoorlijn weer richting Gasselternijveen, evenwijdig aan de N378. Langs het Hunzepark en in Gasselternijveen het industrieterrein op. Dit had voor ons niet gehoeven. Dit was een lus weer van Gasselternijveen af om de 18 km. vol te kunnen maken tot het eindpunt. Daar zat nog één mooi stukje tussen:
Een mooie boswal maar als de route volgemaakt moet worden waren er volgens ons betere alternatieven bij het Drouwenerzand geweest. Ook was de omschrijving hier helemaal verkeerd maar kwamen we er met de kaart wel uit. Het laatste stuk was het gelukkig droog en aan het eind van de middag waren we weer bij de auto gearriveerd. Al met al een mooie tocht en het verslag met de nodige opmerkingen over de routebeschrijving wordt naar het Drentse Landschap gestuurd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten