vrijdag 2 mei 2014

De 4e dag Drentse Hooglandenvierdaagse

Vandaag de 4e dag gelopen samen met Gerrit en Menno. De route van vandaag zou bijna 22 kilometer zijn, maar door het missen van een aanwijzing, hebben we zeker 3 kilometer meer gelopen. De aanwijzing was voor ons wat verwarrend, maar uiteindelijk stond het er duidelijk. Het stuk wat we extra gelopen hebben, was overigens wel mooi.
Gerrit was er net toen wij binnenkwamen om ons aan te melden. Koffie besteld en het inschrijfformuliertje ingevuld, betaald en even later op pad. Het was een lang (niet vervelend) stuk voordat we Beilen achter ons lieten. Via het Terhorsterzand naar het viaduct over de A28. Dit hadden we als een gelopen toen we het Drenthepad naar Ruinen liepen. Geeft niets want het is een mooi gebied en prettig om te wandelen. Over de viaduct richting de eerste stempelpost bij camping Boszicht. In de kantine een lekker bakkie met een appelpunt gescoord en na 8,3 kilometer wandelen valt het er lekker in. Na de sanitaire stops, gaan we verder en komen we in een prachtig gebied, namelijk Nationaal park Dwingelerveld. Terecht een nationaal park en zeker de moeite waard om daar eens te gaan wandelen. Mooie bossen afgewisseld met heidevelden en vennen. Prachtige wandelbankjes om daar heerlijk te genieten van de stilte.
We volgen de pijlen en komen uiteindelijk uit bij de tweede stempelpost "Taribush de Marke". Dit is een unieke locatie voor evenementen en ziet er zeer bijzonder uit. Ook hier weer een bakkie koffie gescoord en een broodje gegeten. We hebben 12,2 kilometer afgelegd en zullen beginnen met de terugweg, tenminste dat lijkt me zo. Onderweg hebben we het over coaches, zowel de financiƫle als de wandelcoach, maar ook over ontslag en het vinden van een nieuwe baan niet eenvoudig is. Het lijkt bijna dezelfde weg terug, want ook nu komen we bij de camping langs, over het viaduct en dan links de hei op. Dan bij aanwijzing 74 gaat het mis, daar staan twee pijlen kort op elkaar, waardoor wij 2e aanwijzing missen en pas laat er achter komen dat we weleens mis kunnen zijn. We passeren verschillende kruisingen, maar we blijven het geasfalteerde fietspad volgen. Ook niet erg handig, dus rest ons niets anders dan weer terug te gaan en het juiste pad op te gaan.
In Smalbroek komen we bij de 3e stempelpost "Scouting Beyloo" en ook daar houden we even een korte pauze. Genieten van ons drinken en broodje en maken een praatje, voordat we beginnen aan de laatste 4 kilometer. Deze voert ons weer grotendeels door Beilen totdat we bij het eindpunt zijn. Tevreden leveren we de stempelkaart in, bedanken de organisatie, nemen afscheid van Gerrit om vervolgens weer naar Assen te rijden.








1 opmerking:

  1. Het was inderdaad een prachtige route over het Dwingelerveld. De Drentse Hooglanden-4-daagse: een aanrader voor volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen