donderdag 1 mei 2014

De 3e dag Drentse Hooglandenvierdaagse

Vandaag samen met Frits en Menno de 3e dag van de Drentse Hooglandenvierdaagse gelopen en dat was gezellig. Het is altijd prettig wandelen wanneer je goed gezelschap bent. Dat kun je zeker wel stellen met deze beide mannen. Henk was verhinderd, omdat hij de sleutel van zijn nieuwe woning krijgt. Belangrijke zaken gaan altijd voor. Om ongeveer 10 uur beginnen we met de wandeling en helaas in de regen. We kregen een stempelkaart mee en een gedetailleerde route beschrijving, inclusief de afstanden tussen de verschillende aanwijzingen. Onderweg nog eens richtingaanwijzingen samen met de kleurcodes. De kans dat we fout zouden gaan lopen is tot het minimum beperkt. Het is ons ook niet gelukt om fout te lopen, dus hulde voor de organisatie. Dat zeker want het was een mooie route en in dit gebied hebben we al meerdere routes kris kras gelopen, maar dat neemt niet weg dat het ook nu er prettig was.
Zoals gezegd begonnen we met lichte regen, maar dat was hooguit 45 minuten tot een uur en aan het einde stipte het wat. Dus grotendeels van de tocht is het gewoon droog geweest en de een goede temperatuur. Geen zon helaas, maar morgen gaan Menno, Gerrit en ik de 4e dag ook lopen en mogelijk dat we dan mooi droog weer hebben. Via Brunsting, Rheeveld zijn we naar Hijken gelopen. Onderweg nog met het pondje overgestoken waar veel ophef over is geweest in de lokale pers. In Hijken, onder anderen bekend door het wereldkampioenschappen dammen, was de eerste stempelpost plus een bakkie koffie.
Onderweg is er veel gesproken over het controleren van de routes voor het Drentse Landschap en de problemen die het gaf, Frits zijn nieuwe aankoop in recreatief onroerend goed en ook over werk. Ook andere onderwerpen, want er zijn genoeg onderwerpen om over te praten. Zo ook over gedachten laten lopen, netwerken en over Assist. Ondertussen lopen we via het Hijkerveld aan de 2e stempelpost Bed & Breakfast Erfgoedlogies Diependal. Een mooie plek in een oase van rust waar we zeer gastvrij zijn ontvangen. Aan de rand van het Hijkerveld bij het broedgebied Stroomdal. Vanuit huis loop ik met regelmaat in deze omgeving en ben iedere keer weer verbaasd over de rust en schoonheid van het gebied. Wat heerlijk om daar een Bed & Breakfast te hebben, beetje jaloers :) en laten ze ook nog een lekkere koffie schenken en een best stuk appeltaart erbij. Zeker de moeite waard om daar eens te kijken
Nog 8 kilometer te gaan en het is nog steeds lekker wandelweer. We gaan weer over het Oranjekanaal, maar nu ligt er een brug. Frits kent deze brug zeer goed en de herinnering is pijnlijk. Uitgegleden met de fiets is natuurlijk sowieso vervelend. Na een stuk langs het Oranjekanaal, gaan we links af richting het Brunstigerveld. De derde stempelpost van bij de Minicamping 'de Tuinfluiter' waar ik nog wat wandelbankjes heb gescoord. Over het Brunstingerveld hebben we eerder gelopen, namelijk het Drenthepad stuk van Beilen naar Ruinen. Vervolgens het laatste stuk van Brunsting was terug via dezelfde weg als vanochtend. Al met al een mooie tocht met redelijk wandelweer en zeker in goed gezelschap. We hebben lekker rustig gewandeld en waren ruim voor donker thuis.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten