donderdag 31 juli 2014

Met z'n drieën op pad

Dat is alweer geruime tijd geleden dat we met z'n drieën op pad zijn geweest en op het laatste moment besluiten we een ronde Fochteloërveen te wandelen en kijken hoe fraai het nieuwe gebied is aan gelegd, het zogenaamde "project Dutch Crane Resort". Via Hans Diender al foto's gezien op Facebook, dus nieuwsgierig geworden en een mooi moment om zelf alles in ogenschouw te nemen. Frits en Henk zijn het eens, dus een mooi dagje om iets nieuws te ontdekken. Even na 10:00 zijn de mannen hier en rond 10:30 gaan we op pad. Hemelvaart hebben we elkaar voor het laatst gezien, maar dat leek al gauw alsof het gisteren was. Kwestie van de draad oppakken en bijpraten. Vakantie verhalen, werkzoeker update, vakantie woning aankoop zijn in de gauwigheid de onderwerpen, terwijl we door het boerenlandschap lopen. Volop zon, klein windje voor het wandelen een prachtige dag en kennelijk on te fietsen ook, want we kwamen ook veel fietsers tegen. Prima dagje voor buiten activiteiten dus, zullen we maar zeggen en gezellig.
Toen we de Jonkerswijk waren uitgelopen en in de richting van Ravenswoud hebben we het even uitvoerig over de IJzer gehad en helaas dat ik de IJzer niet loop. Eigenlijk vind ik de IJzer na 3 keer wel genoeg, nog wat heen en weer zaken besproken, maar goed eindconclusie: Ik loop geen IJzer en volgend jaar doen we een Huttentocht, de Stubaier Hohenweg in Oostenrijk, vlak bij de Brennerpas. Henri heeft ook zijn toegezegd dat hij zou proberen mee te lopen en wie weet wie er nog meer meegaan (Folkert en/of Alida?). Je weet het niet, maar altijd gezellig. Het zal plaatsvinden in augustus 2015 en voor die tijd nog op hoogte stages op de Lemelerberg en de Mesa eind juni 2015. Goede voorbereiding is belangrijk, maar ik heb er al zin. Al filosoferend steken we de hei over naar het Bankenbosch. Aan de rand van het Bankenbos staat een picknicktafel en daar nemen we een korte pauze, een broodje, banaantje en wat drinken.
Lopen jullie het Drenthepad is een veel gestelde vraag door de voorbijgangers. Op dat moment lopen we inderdaad een stuk van het Drenthepad, maar nee we lopen we gewoon een rondje. We volgen het pad verder richting Veenhuizen en slaan af, richting Smilde, langs de sluis en bij de ophaalbrug lezen we het bord. Wegomlegging, loop nu via de Stallaan naar de Meesterswijk en doen we dit. Het is mooi geworden en ook gewild, want veel vogels verblijven er al. Genietend van de omgeving zijn we voor we er erg in hebben op de Meesterswijk. Daar gaan we richting Bovensmilde, nog een doorsteek naar de Grietmanswijk terug naar huis. Ruim 20 kilometer gelopen en lekker relaxed. Dinsdag weer en langzaam aan de manen voorbereiden op de IJzer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten