woensdag 1 september 2010

Noaberpad Bourtange - Ter Apel

Vandaag (11 juni 2010) met z'n vieren op pad. Menno is op vakantie, maar een vriend van Frits ging mee. Jo een noordeling met een limburgs accent. Een gezellig man die je er best bij kunt hebben. Auto van Henk in Ter Apel achtergelaten en met mijn auto op naar Bourtange. Op pad in het Oost Groningense. Nog nooit geweest in die omgeving dus een mooie gelegenheid. Het was ook de wens van Henk nou sjouwen maar. Donkere wolken in de lucht en op een enkele druppel na geen regen gehad. Is ook wel duidelijk waarom niet, Henk had zijn rugzak open. Toen we een paar spetters kregen, stopte het op moment dat Henk dreigde zijn regenjas te pakken. Plots was het over nou ja als het helpt, dan maar open laten.
Jo bleek op bekend terrein te lopen. 30 jaar in Ter Apel gewoond, da's niet niks. Met fietsen als hobby kent ie de omgeving goed. Bij de Bronsen Eik koffie gedronken. Een oude vriend van Jo heeft deze zaak opgestart, maar woon inmiddels weer in het zuiden. Onder weg echt mooi langs het beekje Ruiter-Aa komt Jo nog een oude bekende tegen. Hoe is het toch mogelijk. Het pad langs het beekje was erg smal en oppassen waar je loopt. Hier begon het ook te stippen. Maar erg mooie omgeving, nooit geweten. Dan komen we langs het Ruiter-Aa kanaal. Een lang stuk, wat toch wel wat eentonig begon te worden. Maar een weids landschap.
Via de bossen van Ter Apel komen uit bij de parkeerplaats van Hotel Boschhuis. Neergestreken op het terras onder het afdakje. De ober stond ons op te wachten en begreep waar we zin in hadden. Een groot glas bier. Speciaal voor Jo een heerlijke Hertog Jan.

Limmerick van Jo
4 kerels uit Drenthe gingen flink stappen
om wat kilometers aan hun schoenen te lappen.
De G.P.S. van wel twee
moest natuurlijk ook mee
want in het Boschhuis wilden ze een biertje tappen.

Proost op weer een mooie tocht. Het bier was nog niet op of het begon te regenen. Henk had zijn rugzak dicht gedaan. Totaal 26 km gelopen.

Tot de volgende tocht.