vrijdag 10 mei 2013

DW4D 2e dag

10 mei begint als hetzelfde als de vorige dag en geen gast stappers. We mogen nog 2 dagen en als iemand nog een dagje mee wil, je bent welkom. Om ongeveer 8:15 gaan op pad in de korte broek, maar het is duidelijk ander weer. Misschien is dat ook de reden dat er nagenoeg niets gezegd wordt en ieder met zijn eigen gedachte bezig is. We steken het veld over en lopen een stuk langs de N34 en vervolgens er onderdoor. Op weg naar de 1e stempelpost bij de Poolshoogte. We kronkelen wat door het bos en komen dan bij Eeserveen en de straat de Brammershoopstraat. Daar is ook het punt waar de 20km route rechtsaf gaat, maar wij gaan rechtdoor als maar rechtdoor ja steeds maar rechtdoor en tegen de wind in. Een lange rechte weg rechtdoor tegen de wind in. Hoe sterk is de eenzame wandelaar? Gelukkig slaan we rechtsaf en wandelen Odoornerveen in. Het duurt niet en komen bij de 2e stempelpost Ellert en Brammert te Schoonoord. De stempelpost was bij De Oude Drentse Boerenherberg. Daar hebben we heerlijk genoten van koffie en een krentewigge. Dat smaakte heerlijk en het was er ook goed toeven. We lopen verder met ons rondje om de Kiel en zien groepen die verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Ook klootschieten, maar dan met een boomstam, waarschijnlijk een Schotse variant, maar ook kratten stapelen en mountainbiken. De deelnemers straalden van enthousiasme. Wij zijn op weg naar Lucy's Inn om daar even te genieten van een soepje en koffie. Voordat we er zijn nog rechte paden, maar wel mooi hoor.
Bij Lucy's Inn stempelen we weer en de kippensoep en groentesoep smaakte goed. De koffie denk ik ook, want ik heb Frits niet horen klagen en als het hem niet aanstaat laat hij het echt wel weten. Fotootje van twee kanjers en direct maar uploaden op feestboek :) We denken ook twee Belgische mannen te herkennen die de ijzer ook lopen. Morgen even checken of het ook werkelijk zo is. Lucy's Inn is natuurlijk ook te vinden op internet:

Geniet in Drenthe
Ons gezellige familiehotel is landelijk gelegen in de buurt van de prachtige Drentse staatsbossen en centraal gelegen aan de hondsrug. U bent van harte welkom voor een ontspannen verblijf in Engelse sfeer. U kunt bij ons heerlijk overnachten, maar u bent ook van harte welkom voor een lunch of diner. Onze traditionele Engelse 'high tea' is Lucy's specialiteit. In de wijde omgeving is de zelfgemaakte 'high tea' van Lucy een begrip. Houdt u van fietsen of wandelen? Vanuit het hotel hebben we 10 fietsroutes en 2 knapzakroutes uitgestippeld. In de omgeving is van alles te doen. Van sportief tot ontspannend. Van educatief tot avontuurlijk. Voor groot en klein, voor elk wat wils!

We vervolgen ons pad om een stempeltje te halen bij de Poolshoogte, ja nog een keertje en morgen weer. Maar morgen komen we ook weer bij Lucy en dan even checken welke soep ik dan kan scoren. Onderweg tegen de wind in spreekt een man ons aan en loopt verder met ons mee. Hele gesprekken met Frits en dat gaat vooral over varkenskoppen. De beste man werkt in een slachterij echt een branche waar Frits zich thuis voelt waarschijnlijk. Maar goed Frits heeft een sociaal hart en de hele weg tot aan de stempelpost "schreeuwen" ze wat heen en weer.
Stempel gescoord en op pad voor de laatste 5 kilometer die er dreigend overkomen gezien de donkere wolken boven ons. Gelukkig slechts enkele druppeltjes wat je absoluut geen regen mag noemen. Dit stuk heb ik vorig jaar ook gelopen alleen toen was het weer veel beter.
Niet echt boeiend, maar voor we het weten lopen we Odoorn binnen en Tiroler muziek verwelkomt ons in de feesttent. Ach we hebben lekker gestapt en ruim voor donker thuis. Lekker een biertje voor de afsluiting en gaan tevreden naar huis. Morgen weer een route.